Kuukausi: toukokuu 2021

Pieni kauhukauppa tunnetaan ihmissyöjäkasvista. Mutta hyönteissyöjäkasvin saa kotiinkin

Pieni kauhukauppa tunnetaan ihmissyöjäkasvista. Mutta hyönteissyöjäkasvin saa kotiinkin

Pieni kauhukauppa on elokuva, joka muistetaan lihansyöjäkasvista. Tässä elokuvassa kaupan myyjä joutui lihansyöjäkasvin pauloihin ja alkoi syöttää sille ihmisiä. Jotenkin näin. Lopulta kasvin kukat aukenivat ja jokaisesta paljastui yhden kasvin syömän ihmisen kasvot. Tämä on varmasti monen hortonomin painajainen.

Terminaattori, kyborgi vai robotti? Ainakin pääkallo on täyttä terästä - ja säilytysrasia

Terminaattori, kyborgi vai robotti? Ainakin pääkallo on täyttä terästä – ja säilytysrasia

Olen usein pohtinut Terminator-elokuvan robottia. Elokuvan juonihan on, että tulevaisuudessa maailmalle karannut tekoäly on kehittänyt robotteja, jotka soluttautuvat ihmisten vastarintaliikkeeseen. Niin millä logiikalla tehokas tekoäly on valinnut robotiksi Arnold Scharzeneggerin näköisen hahmon? Tällainen ”lihaskimppu” on hyvin vaikea soluttaa tavallisten ihmisten pariin. Kun vielä otetaan huomioon, että mahdollisuus olisi varmasti ollut valmistaa myös vaikkapa heikolta vaikuttava …

Terminaattori, kyborgi vai robotti? Ainakin pääkallo on täyttä terästä – ja säilytysrasia Lue lisää »

Onko kolikoita Nykyään vähemmän? Talletukset laskeva säästölipas kertoo tarkan rahamäärän

Onko kolikoita? Nykyään vähemmän – talletukset laskeva säästölipas kertoo tarkan rahamäärän

On yleensä hyvä pitää hieman käteistä kotona. Olkoot sitten kolikoita tai seteleitä, niin joskus niille on käyttöä. Nimittäin esimerkiksi kun ostaa jotain käytettyä tavaraa, niin usein kasvotusten tehdyt kaupat sujuvat parhaiten tasarahalla. Silloin ei myöskään jää tarpeettomasti omia tietoja esimerkiksi mobilepayn tyyppisiin sovelluksiin toisten puhelimiin.

Jäillä vai ilman? Teräskuutiot toimivat, mutta eivät sula viskissä

Jäillä vai ilman? Teräskuutiot toimivat, mutta eivät sula viskissä

”On the Rocks” suomeksi ”kivillä” merkitsee, että juomassa on jäitä. Yleensähän jäät ovat vettä, vaikka englanninkielisessä sanonnassa viitataan kiviin. Nykyään voi hankkia teräksisiä jääkuutioita, joita voi käyttää jääpalojen tilalle. Teräskuutiot kylmennetään pakasteessa ja ne laitetaan juomaan kuten jääpalat. Teräs on kenties lähempänä kiviä – ainakin monikäyttöisyyden puolesta.

Vieritä ylös