Etusivu » Blogi » Biljardia on monenlaista, snookeria näkee tv:stä, kotona voi pelata minibiljardipöydällä
Etusivu » Blogi » Biljardia on monenlaista, snookeria näkee tv:stä, kotona voi pelata minibiljardipöydällä
Kiksiä kepin päähän, niin kierteet onnistuvat paremmin

Biljardia on monenlaista, snookeria näkee tv:stä, kotona voi pelata minibiljardipöydällä

Biljardia on hauska seurata tv:stä. Etenkin snookeria näytetään ihan normaaleillakin kanavilla ilmaiseksi.

Vaikka snooker saattaa aluksi näyttää jokseenkin monimutkaiselta, sen säännöt on melko helppo oppia kun pelaa muutaman pelin. Tämän jälkeen tietenkin tämän urheilulajin seuraaminen on huomattavasti kiinnostavampaa. Pallojen lyöntien lisäksi oleellinen osa peliä on pistelaskenta, joka tavallaan tuo lisäkerroksen strategiaan ja pelin etenemiseen.

Poolissa pelataan numeroiduilla palloilla, yksivärisillä ja raidallisilla eli ns. pienillä ja isoilla. Tästä pelistä on usea eri sääntöversiota, mutta perusidea on kaikissa sama – jonka uskaltaisin väittää olevan hieman vähemmän kiinnostava seurata tv:stä kuin snookeria. Poolia onkin sitten ehkä juuri helpompi ja suoraviivaisempi pelata.

Pool-palloja
Pool-palloja

Yksi hauska pelimuoto pooliin on pikkuruiset mini-biljardipöydät, jotka mahtuvat kotiin vaikkapa sohvapöydälle. Itse tuollaista pelanneena täytyy sanoa, että ihan hauska ottaa pari pikaista peliä.

Artikkelin kuvaan liittyen upea fakta on, että suomalainen TAOM-kiksi eli liitu on nykyään ammatti-biljardimaailmassa erittäin suosittua.

(Kuvat: Pixabay, Unsplash)

Vieritä ylös