14 päivän Ilmainen palautusoikeus
ILMAINEN TOIMITUSSuomessa yli 70 € tilauksille
Galilein lämpömittari
  • Thumbnail Image
  • Thumbnail Image
  • Thumbnail Image

Galilein lämpömittari

Italialainen tähtitieteilijä, filosofi ja fyysikko Galileo Galilei oli ensimmäinen joka oivalsi, että nesteiden tiheys muuttuu lämpötilan vaihteluiden mukaan. Havaintoon perustuen Galilei kehitti vuonna 1593 Galilein lämpömittarin, jota voisi hyvin kutsua maailman ensimmäiseksi toimivaksi sääasemaksi.


Saatavuus: Loppu varastosta

15,90 €
robotime koottavat pienoismallit

Galilein lämpömittari ilmaisee vallitsevan ympäristön lämpötilan nesteessä kelluvien kuulien avulla. Lämpötila luetaan tarkkailemalla nesteen pinnalle kohonneita kuulia ja lukemalla näistä korkeinta lämpötilaa ilmaisevan lämpötilalukema.


Galilein lämpömittari ilmaisee lämpötilan kuuden eri nestettä sisältävän kuulan avulla, jotka kertovat lämpötilan 18-28 asteen välillä. Lämpömittarin tarkkuus on 2 celsiusastetta.


Käsityönä valmistetun lasisen lämpömittarin korkeus on noin 28 senttimetriä.

Tekniset tiedot -
Pakkauksen sisältö -
Testit ja vertailut -

Asiakkaiden tuotearviot

Fysiikkalelu Arvostellut Moon
Hinta
Viihdearvo
Laatu
Kai tätä voi sanoa fysiikkaleluksi. Samaa sarjaa kuin vaikka Newtoninkehto, mutta hiukan monimutkaisempi selittää aihetta tuntemattomalle.

Toisessa arvostelussa mainittiin mittarin esteettinen arvo ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt. Ei ihan nuo esittelykuvat tee oikeutta.
Tietysti ympäristö vaikuttaa. Sinne toimistokuution pöydälle tämä ei ehkä sovi, mutta kotona istunee ympäristöön helpommin.

Hintalaatusuhde on mielestäni hyvin kohdallaan.
Viihdearvo on jokaisen itsearvioitavissa. Ei se kuitenkaan ajan kuluessa ole kovin ihmeellisempi kuin kaunis kukka ikkunalaudalla.
Laatu on hintaisekseen hyvä. Jos jotain hienompaa ja parempaa hakee, niin joillakin kultasepillä on näitä myös valikoimissa, mutta hinnatkin sitten hiukan korkeammat. (Lähetetty 27.12.2013)
Fysiikkaa yhdistettynä retroon Arvostellut Toni J.
Hinta
Viihdearvo
Laatu
Tämä retro-henkeä esiintuova lämpömittari on monessa suhteessa kuin kaikkien koriste-esineiden jalokivi. Värit ovat kerrassaan upeat, joten se kerää katseita ja kysymyksiä kaikilta, ketkä eivät toimintaperiaatetta tiedä. Vaikka mittari näyttää kahden asteen tarkkuudella lämpötilan, antaa se yhdellä vilkaisulla osviittaa lämpötilasta. Kesällä auringossa välkehtivät värit ovat kertakaikkisen upeat. Sisätiloissa kumminkin on yleensä tasainen lämpötila, joten "jalokivien" -näköiset mitat pysyvät paikoillaan. Senpä vuoksi kaikki haluaa laittaa sen esimerkiksi jääkaappiin - mittareiden nousua varten. Sitten ihailla sen jälkeen kun upeanväriset lasimittarit laskeutuvat lämpötilaan, joka sillä paikalla on. Mutta tuotehan on ennenkaikkea koriste-esine, joten se erottuu paremmin, vaikka vieressä olisi laava-lamppuja. Ystävälläni on kuusitoista erikokoista Galilein lämpömittaria hyllyssään, eikä niistä voi irrottaa katsettaan kovin pitkäksi aikaa. (Lähetetty 13.8.2011)

Tuotearviot

Kirjoita oma tuotearvio tästä tuotteesta

Arvosteltava tuote: Galilein lämpömittari

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

 
1 1 tähti
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Laatu
Hinta
Viihdearvo

Tuotekysymykset

Mitä on neste lasitornin sisällään jossa asteen lilluvat?
Eli mitä olen rikkinäisestä lasista saanut elimistööni?

Pikaista vastausta tarvitseva !!!!!!
6
Lisää hauskoja leluja ja pelejä
tätä tuotetta katselleet ovat ostaneet
Payments