Etusivu » Blogi » Hyppykeppi voi nostaa korkeuksiin, mutta sen aktiiviharrastajan pitää varautua erinäisiin onnettomuuksiin.
Etusivu » Blogi » Hyppykeppi voi nostaa korkeuksiin, mutta sen aktiiviharrastajan pitää varautua erinäisiin onnettomuuksiin.
Pogo Stick - ei ehkä näin ylhäältä

Hyppykeppi voi nostaa korkeuksiin, mutta sen aktiiviharrastajan pitää varautua erinäisiin onnettomuuksiin.

Venäjän Dmitry Arsenyev kirjasi itsensä Guinnessin ennätysten kirjaan vuonna 2018 hyppäämällä maailman korkeimmalle hyppykepillä. Korkeutta saatiin 3,4 metriä ‘La Notte dei Record’ -tapahtumassa Roomassa. Guinness World Records: Highest jump on a pogo stick.

Tästä suorituksesta ei ole videota, mutta aiemmasta ennätyksestä edellisvuodelta on. Videolla hypätään 3,35 metriä eli 5cm vähemmän – Highest Jump on a pogo stick – Meet the Record Breakers:

Highest Jump on a pogo stick - Guinness World Records

Hyppykeppi eli englanniksi ‘pogo stick’ on varsin suosittu keksintö ja paitsi että sillä voi hyppiä omaksi huviksi, sitä harrastetaan myös tosissaan. Tuon videon kilpahyppijä kertoo murtaneensa molemmat nilkkansa 2-3 kertaa, oikean jalkansa 5:stä kohtaa, polvilumpio on mennyt sijoiltaan, solisluu murtunut, olkapää mennyt sijoiltaan, ranteet murtuneet, sormia murtunut, leuka murtunut, 13-15 aivotärähdystä. Aika hurjalta kuulostaa. Huhhuh.

Eli jos hyppykepin hankkii itselleen, kannattaa kysyä vanhemmilta lupa ja hankkia kypärä.

Superkauppa: Pogo Stick Hyppykeppi Lapsille (Mainittakoon että tämä on lapsille, eikä ammattikäyttöön)

Pogo Stick -hyppykeppi Lapsille

(Kuva: pixabay)

Vieritä ylös