Etusivu » Blogi » Jedit ovat Star Wars -maailman rauhan ja tasapainon hahmoja – mistä jedit tulevat?
Etusivu » Blogi » Jedit ovat Star Wars -maailman rauhan ja tasapainon hahmoja – mistä jedit tulevat?
Vanha Viisas Yoda

Jedit ovat Star Wars -maailman rauhan ja tasapainon hahmoja – mistä jedit tulevat?

Tähtien sota -elokuvien ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1977. Tätä ennen George Lucas oli käyttänyt runsaasti aikaa kokonaisen elokuvasaagan visiointiin. Ensimmäinen osa sai positiivisen vastaanoton ja alkoi näyttää siltä, että leffoja tullaan tekemään useampikin.

Samalla sai alkunsa kiinnostava Jedi- ja Voima-mystiikka. Monia alkoi kiehtoa tuo mystinen universumissa oleva tuntematon aines, voima. Tarinan juonikin toki oli kiinnostava, mutta monet saattoivat kiinnostua myös tästä aspektista. Kenties Jedeihin poimittiin jotain sekä pyöreän pöydän ritareista että mystisestä muinaisegyptin djedhi-aatteesta. Jotkut ovat pohtineet, josko tämä olisi jopa tuottanut nimen jedeille. George Lucas ei itse ole halunnut avata kovinkaan paljon asiaa, varmasti osittain siksi, että jedien ympärille on rakentunut sen verran suurta kiinnostusta, että mystiikkaa ei kannata selitellä liikaa.

Palatakseni voimaan ja ritariaatteeseen, niin hyvän tekeminen ja ihmisten auttaminen hädässä on varmasti aate, joka ei tee pahaa tässä maailmassa. Nuoret ja lapsetkin voivat pohtia tätä kautta erilaisia fantasiamaailmoja. Ja jos kiinnostus kasvaa, niin nykyään on myös kaikenlaisia cosplay-ryhmiä ja -tapahtumia, joissa voi leikkiä erilaisia hahmoja ja rooleja mm. sarjakuvista ja elokuvista.

Sitten on tietenkin naamiaisia ja ihan vaikka kotileikkejä, joissa voi pukeutua haluamakseen hahmoksi, ja miksipä ei pukeutuisi vaikka jediksi. Tätä varten onkin tarjolla mm. jediviitta, jolla voi luoda hieman pohjaa asusteeseen.

Superkauppa: Jedi Viitta Lapsille, Deluxe

Jedi Viitta Lapsille, Deluxe-La. M (5-6 Vuotiaat)
Jedi Viitta Lapsille, Deluxe-La. M (5-6 Vuotiaat)

(Kuva: Pixabay)

Vieritä ylös