Etusivu » Blogi » Kun lämpöaallot iskevät toukokuun räntäsateiden jälkeen, on tärkeää pitää huolta nestetasapainosta
Etusivu » Blogi » Kun lämpöaallot iskevät toukokuun räntäsateiden jälkeen, on tärkeää pitää huolta nestetasapainosta
NESTEHUKAN VAARAT ON TUNNISTETTAVA!

Kun lämpöaallot iskevät toukokuun räntäsateiden jälkeen, on tärkeää pitää huolta nestetasapainosta

Mikåpä sen parempi hetki kuin pakkasvapun jälkiset ensimmäiset toiveet lämpimästä loppukuusta, joka huipentuu kesäkuuta lähestyen. Suomessa on rikkaus, että meillä on 4 hyvin erilaista vuodenaikaa – Eipä tartte matkustaakaan niin paljon kun saa kokea niin monet eri sääilmiöt ihan kotona. Kenties ainoastaan kosteat tropiikin helteet sekä sadekaudet puuttuvat.

Ilmatieteen laitos, sää nyt — Vappuaatto ja pakkasta 🙁

Kun se kuumuus sitten iskee ennen juhannusta, niin on tärkeää pitää huolta nestetasapainosta. Tämä onnistuu tietenkin juomalla vettä kraanasta. Mutta monesti juomisprosessia voi avuttaa kaikentyyppisillä keinoilla.

Mainittakoon esimerkiksi Juomat Jäähdyttävä Jääränni, jossa pakasteessa jäädytetty jäälohkare sisältää loven, jonka lävitse juoma-aines lasketaan. Tällä matkalla juoma viilenee ja voidaan kaataa kourusta suoraan juojan suuhun tai lasiin. Pikainen viilennystapa.

Juomat Jäähdyttävä Jääränni
Juomat Jäähdyttävä Jääränni

Beer Belly Juomakaljamaha on vatsan päälle ripustettava “valjas”, jossa on pussi. Pussiin laitetaan juomaa, jota voidaan juoda pussista tulevan letkun kautta. Tässä on se hyvä puoli, että kuten mm. Formula 1-kuskilla, juotava on aina valmiina juotavaksi.

Beer Belly Juomakaljamaha
Beer Belly Juomakaljamaha

Mikäli haluaa liittää leikkiä juomiseen, niin Beer Pong -Juomapeli on näppärä valinta. Tässä monille Amerikkalaisista elokuvista tutussa pelissä heitellään vuorotellen pingispalloja mukeihin ja osuman tullessa pitää juoda muki tyhjäksi. Emme tietenkään suosittele alkoholin väärinkäyttöön tämän pelisetin yhteydessä, vaan kuten tunnettua, hauskinta on selvinpäin, ja mukeihin voi laittaa vaikkapa ns. juuriolutta.

Beer Pong Juomapeli
Beer Pong Juomapeli

Kaikenlaisia näppäriä keinoja juomiseen liittyen on keksitty. Täytyy tietenkin muistaa, että ei juo liikaa. Tähän voi tehdä vaikka sellaisen mekanismin, että pyytää luotettua ystävää kertomaan selkeästi jos vaikuttaa siltä, että nyt alkaa olla sitä juuriolutta tarpeeksi elimistössä. Liiallisen sokerin poistuttua elimistöstä voi taas seuraavana päivän juoda tölkin. Mutta vasta kun sokerihumala on täysin ohi.

Suositamme varovaisuutta sokeripitoisten juomien kanssa.

Artikkelissa mainitut tuotteet:

(Kuva: Pixabay)

Vieritä ylös