Shampanjaa, kuplivaa, kuohuvaa

Kuohuviinissä on kuplia – Ovatko ne tarpeellisia ja kuinka kuplat saadaan säilymään mahdollisimman pitkään?

Aina välillä käydään keskustelua, että pitääkö kuohuviinistä eli ‘shamppanjasta’ poistaa kuplat. Monet tekevät näin mm. erityisellä shampanjavispilällä, joita on myös motorisoituja versioita. Tämä kuulemma helpottaa juomista ja estää turvotusta tms.

Sitten on pohdintoja että kuinka kuplat saadaan säilymään parhaiten. Lähtökohta on, että pullo on viileässä ennen juomista. Tämä on siis ensimmäinen askel hyviin kupliin. Mikäli pullon ollessa auki pidempään tulee kuplattomuutta, niin yksi vanhan kansan niksi on tipauttaa rusina kuohuviinin sekaan, joka sitten puskee viinin loputkin kuplat ulos.

Ihminen se on kekseliäs ja on myös keksinyt eräänlaisen “kuplareservaattorin”. Tämä tulppa asetetaan kuohuviinipullon suuaukon eteen ja siinä olevasta napista pumpataan ilmaa pulloon, joka nostaan pullon sisäistä painetta. Tällöin kuplat säilyvät paremmin.

Ohessa video, jolla esitellään keksintö:

Bar Amigos® Champagne Pressure Stopper Saver Pump Sealer Preserver For Sparkling Wine

Bar Amigos® Champagne Pressure Stopper Saver Pump Sealer Preserver For Sparkling Wine

Varsin näppärä systeemi ja ei lainkaan huono hankinta mikäli ajoittain juo kuohuviiniä ja haluaa kuplien säilyvän pari päivää pullossa.

Superkauppa: Bar Amigos Kuohuviinin Kuplastoppari, 3kpl Setti

Bar Amigos Kuohuviinin Kuplastoppari, 3kpl Setti
Bar Amigos Kuohuviinin Kuplastoppari, 3kpl Setti

(Kuva: Unsplash)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös