Lähes kaiken ruoan voi uppopaistaa - Friteerauskeitin varmistaa oikeat lämpötilat

Lähes kaiken ruoan voi uppopaistaa – Friteerauskeitin varmistaa oikeat lämpötilat

Uppopaistaminen on näppärä tapa valmistaa lähes mitä tahansa ruokaa. Öljy kuumennetaan sopivaksi ja sinne laitetaan ruoka-aines. Tietyn ajan kypsyttyään ruoka on sekä valmista että mukavan rasvaista.

Ranskalaisten perunoiden lisäksi friteerattu spesialiteetti ovat taikinaan dipatut ruoat. Esimerkiksi nakin tai vihanneksen voi kuorruttaa taikinalla ja sen jälkeen friteerata se öljyssä. Samantyyppistä taikinaa voi toki käyttää sellaisenaankin vaikkapa munkkien valmistamiseen.

Uppopaistaminen öljyssä on tosissaan sellainen monitoimikypsennystapa, että ei äkkiseltään tule mieleen mitä ei voi uppopaistaa :D.

Parhaita vinkkejä friteeraukseen löytyy mm. Mättömestarin sivuilta 😀. Alkaen friteeratusta MARS-patukasta.

Ja lopputulos on aina hyvä, kunhan muistaa oikean lämpötilan ja kypsennysajan – pahimmassa tapauksessa ruoka on yliruskistunut pinnalta mutta raaka sisältä. Esimerkiksi Clatronic FFR 2916 -friteerauskeittimessä on hyvät säätömahdollisuuden tätä varten.

On myös muistettava, että öljyä ei saa kaataa viemäriin tai vessanpönttöön – sen voi vaikka laittaa polttoon.

Superkauppa: Friteerauskeitin – Clatronic FFR 2916

Friteerauskeitin – Clatronic FFR 2916
Friteerauskeitin – Clatronic FFR 2916

(Kuva: Pixabay)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös