Etusivu » Blogi » Lihaskuntovasara – MM Muscle Massager Gun – Arvostelu ja unboxing
Etusivu » Blogi » Lihaskuntovasara – MM Muscle Massager Gun – Arvostelu ja unboxing
Lihaskuntovasara testissä

Lihaskuntovasara – MM Muscle Massager Gun – Arvostelu ja unboxing

Lihaskuntovasara eli lihashuoltovasara tuli markkinoille joitakin vuosia sitten. Tämä hierontalaite sai paljon huomiota ja on osoittautunut erityisen suosituksi laitteeksi.

Olen tässä testannut superkaupan lihaskuntovasaraa (MM Muscle Massager Gun) ja täytyy sanoa että varsin positiivisia tuloksia on tullut havaittua.

Sain kipinän tällaisen hankkimiseen kun testasin eräässä liikkeessä että miltäs tämä tuntuisi. Ja parin minuutin naputtelulla tuntui että lähti lihakset niskassa rentoutumaan. Joten päätin ostaa vastaavan kotiin pidempiaikaiseen testiin.

Oheisella videolla ensin unboxing ja sitten testailua lihaskuntovasaran eri päillä.

Lihaskuntovasara – MM Muscle Massager Gun – Superkauppa – Unboxing

(Huomattavaa videolla, että vasaran tykytys ei näy kunnolla koska kameran suljin menee samaan tahtiin. Äänestä voi kuitenkin kuulla millainen nopeus on.)

Hieman vaikea tuota on näyttää että miten se toimii, ja ehkä paras onkin pohtia kuinka tässä parissa viikossa on tullut käytettyä tätä hierontalaitetta. Historiasta sen verran, että tämä henkilön kehon naputteluhan ei ole uusi hierontakeino, vaan ainakin thaimaalainen Tok-Sen-hieronta perustuu juuri tähän – Eri muotoisilla puutikoilla naputetaan kehon eri kohtia puisen nuijan avulla. Eli tekniikka on vanha, ja nyt se on sitten tuotu nykyaikaan.

Lihaskuntovasarassa on usea eri pää:

  • Pallo: Hartia-alueen lihakset, niska, pakaralihakset, jalat
  • Haarukkamainen pää: Selkälihakset, reidet, pohkeet, nilkat, käsivarren lihakset
  • Litteä kova pää, kova: Reisi-, pakara- ja rintalihakset
  • Piikki ja “Peukalo”: Triggeripisteet, kämmenet
  • Lisäksi on joustava ilmatäytteinen kuminen pää, jota voi varmaankin käyttää rentoutukseen

Tosissaan lähdin kokeilemaan vasaraa lähinnä sellaisiin jumeihin, joita tulee normaalissa jokapäiväisessa elämässä, liittyen mm. istuntatyöhön. En käy salilla ja enimmäkseen liikkuminen on kävellen ulkoilua sekä pyöräilyä. Mitään selkävaivoja ei ole ja tavallaan varmaankin normaali tilanne monelle, joka istuu päivittäin usean tunnin tietokoneella. Usein sitä ei huomaakaan että jokin lihas on päässyt jumiutumaan.

Aloitin hieronnat iltaisin sohvalla istuskellessa ja rauhassa tutustuen eri päihin. Oikeastaan tuo pallopää oli mielestäni se kaikkein paras – siitä aloitin ja sitä päädyin käyttämään eniten. Tosin testijakso oli lyhyehkö ja en tosissaan harrastanut varsinaista lihaskuntoilua sen aikana. Piikkipäätä testaillessa huomasin että sillä ei kannata tykytellä ainakaan niskaa, koska oli seuraavana päivänä hieman kipeä testin jälkeen :).

Avopuolisoni testaili myös laitetta ja kyseltyäni häneltä, hän oli käyttänyt sekä pallopäätä että piikkipäätä. Palloa selkään ja niskaan, piikkiä käteen ja käsivarsiin. Tämä oli osoittautunut hyväksi ja oli kuulemma helpompi kuin kipukoukku, mitä on testattu. Tehona oli ollut 6, itse olen käyttänyt tehona 4-5 ja se on tuntunut riittävältä. Laitteen tehoasetukset ovat 1-7.

Kaikenkaikkiaan ei hirveästi ole pahaa sanottavaa laitteesta, ja tuohon hintaan niin on todellakin ollut rahanarvoinen. Akusta sen verran, että jos yhtenä päivänä kaksi henkeä käyttää laitetta, niin kannattaa laittaa lataukseen yöksi. Olisiko tuo kesto noin tunnin luokkaa. Varmasti riippuu hieman siitä millä teholla käyttää ja kuinka kovaa painaa.

Lihaskuntovasara – MM Muscle Massager Gun
Lihaskuntovasara – MM Muscle Massager Gun

Mainittakoon loppuun vielä Helsingin Sanomissa kerrottu vartoitus tästä laitteesta

Lihashuoltovasaraa ei tulisi myöskään käyttää ilman lääkärin lupaa, jos sairastaa diabetesta, epilepsiaa, vaikeaa migreeniä tai käyttää verenohennuslääkkeitä

Myöskään välilevynpullistumasta tai noidannuolesta kärsivää selkää Multanen ei lähtisi lihasvasaroimaan. Hakkaava liike voi pahentaa entisestään krampissa olevien lihasten jumia.
(Helsingin Sanomat, 27.1.2020)

Elikkä käytännössä ihan normaali varoitus mikä tulee kaikkiin koneellisiin hierontalaitteisiin. Ei varmaankaan kannata hirveästi hakata sellaista kohtaa, jossa on jo jokin ongelma ja niin edelleen. Maalaisjärjellä varmasti selviää näistä.

Lihaskuntovasara – MM Muscle Massager Gun

Lihaskuntovasara – MM Muscle Massager Gun
Lihaskuntovasara – MM Muscle Massager Gun
Vieritä ylös