Etusivu » Blogi » Lihaskuntovasara on hyvä ratkaisu itsenäiseen hierontaan – kulkee myös kätevästi mukana minne sitten meneekin
Etusivu » Blogi » Lihaskuntovasara on hyvä ratkaisu itsenäiseen hierontaan – kulkee myös kätevästi mukana minne sitten meneekin
Selkäkipuja? Lihaskuntovasara auttaa (Kuva: Unsplash)

Lihaskuntovasara on hyvä ratkaisu itsenäiseen hierontaan – kulkee myös kätevästi mukana minne sitten meneekin

Lihaskuntovasarat (tunnettuja myös nimellä lihashuoltovasarat) ovat hiipineet hiljalleen markkinoille ja tuntuu että testejä sekä analyyseja tulee jatkuvasti eteen. Tämä hierontalaite keskitttyy nakuttamaan erilaisilla vaihtopäillä kehon eri kohtia. Voimakkaat napautukset rentouttavat lihaksia ja saavat veren kiertämään.

Vasaran avulla hierominen ei ole uutta: mm. thaimaalaisessa Tok Sen -hieronnassa puukeppi asetetaan hierottavaan kohtaan ja sitä naputetaan puisella vasaralla. Selkeästi lihaskuntovasaralla on toiminnallisuuden kannalta pitkä historia.

Aina kun tulee uusia hierontavälineitä, kysellään ammattilaisilta ovatko ne toimivia. Niin tässäkin tapauksessa mm. Anna-lehden artikkelissa: Testasimme lihashuoltovasaraa – meteli ja tärinä yllättivät, mutta hyviäkin puolia löytyi (9.12.2020).

Testatessa huomio kiinnittyi tehokkaaseen hierontamenetelmään, joka tuntui selkeästi kehossa. Äänekkyydestä pohdittiin, että vaikeuttaako se rentoutumista.

Lihaskuntovasarassa on usea erilainen pää ja niitä käytetään eri kehon osien hierontaan. Superkauppa-verkkokaupasta saa hyvän perusmallin, jossa on 4 erilaista hierontapäätä. Laite on sen verran kätevän kokoinen, että se kulkee hyvin mukana matkassakin. Kun tähän hierontatapaan pääsee sisään, niin hyvänä plussana on, että oman kehonsa voi “vasaroida” kokonaan itse.

Vieritä ylös