Etusivu » Blogi » Matkailuautolla Suomessa – Minkälaiset kustannukset, entä mitä muuta pohdittavaa kun lähtee reissuun?
Etusivu » Blogi » Matkailuautolla Suomessa – Minkälaiset kustannukset, entä mitä muuta pohdittavaa kun lähtee reissuun?
Hieman vanhempaa asuntoautoilua

Matkailuautolla Suomessa – Minkälaiset kustannukset, entä mitä muuta pohdittavaa kun lähtee reissuun?

Matkailuautot eli karavaanarit nostavat ajoittain suosiota erilaisissa matkaajajoukoissa. Moni viehättyy ideasta ajaa majoituksen seurassa, jolloin ei tule ongelmia nukkumisjärjestelyjen kanssa. Jonkin verran tietenkin on suunniteltava, että löytyy leiriytymispaikat – vaikka hätätilanteessa varmasti voi pysähtyä yöksi johonkin, mikä varsinaisesti ei ole leiriytymispaikka. Täytyy todeta, että itse en osaa sanoa, onko tämä laillista tai sallittua.

Jonkin verran on laskettava kuitenkin juoksevia kustannuksia, jotka koostuvat enimmäkseen leirintämaksuista, polttonesteestä sekä jätehuollosta. Ns. tavallisessa kokoluokassa auton kulutus on n. 10-13l/100km. Eli kun ajat Tampereelta Ouluun n. 490km, niin kulutat 49-64 litraa bensaa. 95E maksaa n. 1,65€/litra eli hinta n. 81 – 106 euroa. Kun päälle laskee leirintäkulut, niin voi hyvin pohtia budjettia vaikkapa viikon reissulle. Päälle tietenkin muut kulut sekä asuntoauton kulut, vakuutukset, niin moni joutuu kuitenkin miettimään, että onko se kovin edullista.

Tässä on sellainen knoppi, kuten monessa muussakin asiassa, että kun kuluja alkaa laskea, niin usein pienistä summista ja pohjakuluista koostuukin melko suuri summa. Ja sitten taas voi laskeskella että olisiko kuitenkin parempi lentää johonkin tai mennä henkilöautolla. Jotkut sanovat että Suomi on kallis maa, ja kyllä se välillä siltä tuntuukin.

“– Verojen ja veroluonteisten maksujen osuus bensiinin litrahinnasta on euron nurkilla, Wiljanen laskee.” (IS: Bensan hinta pomppasi monessa paikassa heti juhannuksen jälkeen – tästä on kyse – Bensiinin hinta on viime päivinä kallistunut ja taannoin korkealta näyttänyt 1,7 euron litrahinta pumpulla alkaa olla arkipäivää. Bensapomon mukaan kyse on korjausliikkeestä. / 2.7.2021). Eli onko se nyt sitten n. 1 / 1,7 *100 = 59%. Onko se reilua?

Matkaillessa voi myös pohtia fiksuja vaatetuksia. Karavaanarien joukossa voi luoda mukavaa henkeä vaikkapa ns. heinähatulla. Leirintäaluetta voi ilahduttaa käyttämällä Kapteeni Amerikka -kilpi-tarjotinta. Sillä kun kantaa juomia potentiaalisille uusille tuttavuuksille, niin saa aikaan vaikkapa keskustelua elokuvista.

Hyviä matkailuhetkiä!

Superkauppa: Heinähattu
Superkauppa: Captain America Kilpi-Metallitarjotin

Heinähattu
Heinähattu
Captain America Kilpi-Metallitarjotin

(Kuva: Pixabay)

Vieritä ylös