Etusivu » Blogi » Matkustaminen on helposti kiertelyä laajalla alueella – Mikäli keskittyy pienemmälle seudulle, ehtii usein nähdä ja kokea enemmän
Etusivu » Blogi » Matkustaminen on helposti kiertelyä laajalla alueella – Mikäli keskittyy pienemmälle seudulle, ehtii usein nähdä ja kokea enemmän
Reissuun autolla, eurooppaan

Matkustaminen on helposti kiertelyä laajalla alueella – Mikäli keskittyy pienemmälle seudulle, ehtii usein nähdä ja kokea enemmän

Matkustus on jälleen virkoamassa ja minullekin naapuri totesi, että kotimaan matkailu voi olla varsin antoisa kokemus. On sitä tullut kotimaassakin matkailtua, mutta toisaalta tottumuksesta on lähes joka vuosi tullut käytyä jossain Euroopan maassa – joko kaupunkilomalla tai autoillen jollakin tietyllä muutaman sadan neliökilometrin alueella kohteesta toiseen.

Joskus aiemmin tuli reissattua Interrail-tyylisesti parissa viikossa Euroopan halki junalla tai autolla. Sitten kuitenkin havaitsin ajan mittaan että usein parempi on ottaa pienempi alue ja katsoa siellä useampi paikka. Näin näkee paremmin ja toisaalta siirtymät eivät ole niin pitkiä, eikä kulttuureja kohtaa liian montaa heti toisensa perään. Eräällä tavalla tämä tietenkin vastaa alueen näkökannalta kotimaanmatkailua, sillä matkaan yhdessä maassa.

Esimerkiksi Portugalin matka Lissabonista pikkukohteiden kautta Portoon 2 viikossa oli huomattavan antoisa automatkakokemus. Samalla oppii hieman havaitsemaan paikallisen kulttuurin erikoisuuksia ja voi myös kysellä paikallisilta mitä heidän seudulleen kuuluu. Usein pikkukaupungeissa turistit otetaan positiivisesti vastaan ja kerrotaan mielellään omasta paikalliskulttuurista. Siinä saa mukavaa knoppitietoa sieltä sun täältä, jota voi vaikkapa anekdoottien muodossa myöhemmin kertoa kotona saunailloissa.

Matkailu siis avartaa monella eri tapaa.

Majoitukset olivat alkuaikoinani joko halpoja hostelleja tai leirintäalueita. Nykyään erilaiset tripadvisorit sekä airbnb:t tarjoavat niin hyvin mahdollisuuksia että voi valita pikkaisen isommalla rahalla huomattavasti paremman majoituksen verrattuna ensinmainittuihin. Hyvin nukuttu yö ja rauhallinen herääminen antavat energiaa jaksaa nähdä paremmin kaikkea esim. 2 viikon reissulla. Kotona sitten voi lepuuttaa reissun jälkeen muutaman päivän ennen arkiaskareita. Paitsi että reissaaminen on fyysisesti kuluttavaa, on se sitä myös henkisesti, siis etenkin jos näkee/kokee paljon uutta ja pyrkii muistamaan paljon. Rantaloma tietenkin on usein enemmän lepuutusta, mutta itse pidän kiinnostavana tutkia vieraita ympäristöjä.

Hyviä unia lentokoneessa ja majoituspaikoissa voi hankkia muutamalla lisävarusteella: Matkatyyny, silmämaski ja korvatulpat. Saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta nämä todellakin saattavat pelastaa muuten huonosti nukutun yön.

Hyviä matkoja!

Superkauppa: Matkustussetti: Matkatyyny, Silmämaski Ja Korvatulpat

Matkustussetti - Matkatyyny, Silmämaski Ja Korvatulpat
Matkustussetti – Matkatyyny, Silmämaski Ja Korvatulpat

(Kuva: Pixabay)

Vieritä ylös