Etusivu » Blogi » Miksi ihminen saa helpotusta stressipallosta? Miksi stressipallosta on tehty tissinmuotoinen?
Etusivu » Blogi » Miksi ihminen saa helpotusta stressipallosta? Miksi stressipallosta on tehty tissinmuotoinen?
Tissi-stressipallo

Miksi ihminen saa helpotusta stressipallosta? Miksi stressipallosta on tehty tissinmuotoinen?

Ihmisillä on mitä ilmeisimmin jonkinlainen tarkoitus tehdä liikkeitä käsillä ja jaloillaan. Jotkut kaipaavat aina jonkinlaista näperrettävää esimerkiksi tietokonetyön ohessa. Toiset leikkivät klemmareilla ja toisilla on joku fidget spinner.

Sitten on näitä stressipalloja, jotka ovat mm. erilaisista pehmeistä materiaaleista valmistettuja kämmeneen mahtuvia esineitä. Palloa pidellään kädessä ja vaikkapa puristellaan. Toisaalta sitä voi myös esimerkiksi vieritellä pöydällä.

Miksi stressipallosta on tehty tissinmuotoinen? Tissinmuotoinen stressipallo on hupaisa tapa lievittää stressiä – Siinä on mukana se huumori-aspekti. Työpöydällä kun on tissipallo, niin varmasti joku tulee katselemaan että mikäs tuo on. Kenties joku kokee sen jopa loukkaavana, eihän sitä voi tietää.

Stressipallojen vaikutusta stressiin on tutkittu mm. siinä, että niiden puristeleminen rentouttaa lihaksia. Uskoisin että tietynlainen pyörittely myös jotenkin pitää ajatukset toisilla ihmisillä keskittyneempänä. Kai siihen joku syy on, että tämä on niin yleistä.

Superkauppa: XXL Stressipallo-tissi

XXL Stressipallo-Tissi
XXL Stressipallo-Tissi

(kuva: pixabay)

Vieritä ylös