Etusivu » Blogi » Pöytäfutis on hauska peli, mutta on otettava huomioon että siinä on runsaasti teknisiä osaamiskeinoja voittaa
Etusivu » Blogi » Pöytäfutis on hauska peli, mutta on otettava huomioon että siinä on runsaasti teknisiä osaamiskeinoja voittaa
Pöytäfutis

Pöytäfutis on hauska peli, mutta on otettava huomioon että siinä on runsaasti teknisiä osaamiskeinoja voittaa

Fusball, fußball, table football, pöytäjalkapallo, pöytäfutis, kikkeri ovat sanoja, joista tunnistaa tämän pelin. Suomessa on usein totuttu näkemään Stigan valmistama pöytäjalkapallot ja -lätkät, mutta täytyy sanoa, että tavallaan tämä fusball on suunnittelultaan kestävämpi.

Wikipedia kertoo: Pöytäjalkapallo (tunnetaan myös nimillä kikkeri ja pöytäfutis) on jalkapalloon perustuva pöytäpeli. Ihmispelaajat kontrolloivat kaksinpelissä neljää ja nelinpelissä kahta pelaajahahmoryhmää.

Iso peli vie paljon tilaa olohuoneesta, mutta pienempiäkin on saatavilla, mm. superkaupan “baarityylinen pöytäjalkapallo” on kooltaan 51x31cm. Eli mahtuu hyvin säilityksessä vaikka kaappiin.

Maailmalla matkatessa on tullut havaittua, että monessa Euroopan maassa tuota pelataan todella paljon lapsesta alkaen ja suosittelenkin varovaisuuteen esimerkiksi lyömästä vetoa omasta voitosta saksalaisten kanssa. Sen verran tullut otettua nokkiin siellä. Tavallaan jos tuota pelaa hyvinkin eri tasoisen pelaajan kanssa, niin kovempi pelaaja pussittaa helposti käyttäen vain 1-2 eri pelikuviota. Tasoitusta voi hakea tietenkin pelaamalla 2 vs 1, mutta siinäkin täytyy osata jonkin verran ryhmäpelillisiä liikkeitä pelikumppanin kanssa, että syötöt sujuu jne.

Tuossa videolla osviittaa minkälaisia keinoja kokeneet pelaavat käyttävät – Unreal Foos – Tips for Generating More Power:

Unreal Foos - Tips for Generating More Power

Tekninen laji siis myös.

Superkauppa: Baarityylinen Pöytäjalkapallo
Superkauppa: Baarityylinen Pöytäjalkapallo

Epic stiga soccer game Mats vs Rigge

epic stiga soccer game Mats vs Rigge

(Kuva: Unsplash)

Vieritä ylös