Etusivu » Blogi » Shakki on monipuolinen peli, jota voi pelata monella eri tavalla – Entäpä jos shakkinappulat ovat drinkkejä? Kumpi voittaa, alkoholi vai strategia?
Etusivu » Blogi » Shakki on monipuolinen peli, jota voi pelata monella eri tavalla – Entäpä jos shakkinappulat ovat drinkkejä? Kumpi voittaa, alkoholi vai strategia?
Shakkia pelaava apina

Shakki on monipuolinen peli, jota voi pelata monella eri tavalla – Entäpä jos shakkinappulat ovat drinkkejä? Kumpi voittaa, alkoholi vai strategia?

Pelasin aikoinaan shakkia. Meillä oli kotona lauta ja vanhemmat opettivat säännöt. Enempää ei tullut oppia, vaan siitä sitten mentiin eteenpäin. Kavereiden kanssa välillä pelailtiin ja käytiin pohdintoja monia siirtoja eteenpäin. Siinä varmasti oppi jonkinlaista suunnitelmallisuutta ja tulevan hahmotuskykyä. Näin oma veikkaus aiheesta siis.

Kerran kohtasin ala-asteella kaverin, joka oli käynyt shakkikerhossa, ja sain kuulla että ensinnäkin sellaisia on, ja toisaalta että siellä opetettiin muutakin kuin shakin säännöt, mm. erilaisia taktiikoita ja aloitustapoja. Mielestäni oli varsin kiinnostavaa, että sinällään yksinkertainen peli-idea oli kehitetty niin pitkälle. Kenties shakki onkin monivivahteisempi kuin mitä aluksi ajattelee.

Shakkiharrastus jäi taakse peruskoulun jälkeen ja palasin siihen vasta myöhemmin. Silloin pyrin opettelemaan toisenlaista pelitapaa, nimittäin pelata mahdollisimman nopeasti. Emme koskaan pelanneet kellon kanssa (koska sellaista ei ollut saatavilla), mutta melko nopeasti pelit etenivät. Näissä peleissä kävi usein niin, että koska treeniä ei ollut tarpeeksi, niin loppuun viety strategia ei kehittynyt kunnolla ja lopulta nappuloita oli pöydällä vain muutama, eikä se oikeastaan enää ollut strategista. Sinällään tuohon liittyy hauskuus, että jos pelattiin esimerkiksi baarissa, niin joku saattoi tulla sanomaan että missä vaiheessa yhdellä siirrolla olisi tullut matti. No, näitäpä sitä ei ehtinyt havaita.

Olisi varmasti pitänyt treenata enemmän sekä normaalinopeuksista että nopeaa shakkia. Toisaalta olisi tarvinnut pitkäjänteisen treenikaverin, että olisi pysytty samalla vahvuustasolla.

Kenties tässä vielä tulee se päivä eteen kun jatkan shakinpeluuta ja opettelen tunnetut pelitavat ja liikesarjat paremmin. On se vain mukava olo kun mielessään kuvittelee erilaisia etenemisskenaarioita.

Ehkä jossain iltamissa voisi pelata myös ns. drinkkishakkia. Tässä shakkinappulat ovat snapsilaseja, jotka on täytetty alkoholijuomalla. Jokaisen syödyn nappulan kohdalla sen nappulan drinkkilasi tyhjennetään. Voisi kuvitella, että tässä peliversiossa loppua kohden peli hidastuu tai sitten paremmin alkoholin vaikutuksia sietävä pelaaja päihittää juopuneemman kumppaninsa. Kiinnostava se on tämäkin peli-idea.

Superkauppa: Drinkkishakki, Eli Shakki-Juomapeli Jossa Nappulat Ovat Snapsilaseja

Tässä eräs klassikko-shakkipeli — The shortest game of Magnus Carlsen’s chess career!:

The shortest game of Magnus Carlsen's chess career!

Drinkkishakki, Eli Shakki-Juomapeli Jossa Nappulat Ovat Snapsilaseja
Drinkkishakki, Eli Shakki-Juomapeli Jossa Nappulat Ovat Snapsilaseja

(Kuva: Pixabay)

Vieritä ylös