Etusivu » Blogi » Skotlannissa on yllättävä arvonimi: Laird tai Lady
Etusivu » Blogi » Skotlannissa on yllättävä arvonimi: Laird tai Lady
Skotlannissa on yllättävä arvonimi Laird tai Lady

Skotlannissa on yllättävä arvonimi: Laird tai Lady

Erilaiset arvonimet nykyajassa ovat mielenkiintoinen asia. Esimerkiksi Skotlannissa mikäli omistaa maata, voi kutsua itseään Laird tai Lady -arvonimellä (mies tai nainen mukaisesti). Tästä on keksitty näppärä bisnes ostaa pikkupala maata Skotlannista, jolloin voi sitten laittaa omat arvonimet kaikkiin virallisiin papereihin.

Tällaisia omistuksia myydään mm. lahjapakettina Dunansin Linna-alueen maaosuuksista. Ostamalla paketin, siellä on tiedot kuinka rekisteröidä oma maapläntti, josta saa sitten virallisen todistuksen maanomistuksesta. Bonus on, että hankkimalla palasen maata tukee Dunanssien sukulinnan restaurointityötä.

Tuleepa tästä mieleen, että joillainhan on tapana ostaa useasta osakeyhtiöstä yksi osake ja käydä sitten istumassa kaikissa yhtiöiden kokouksissa osakkaille. Taloudellisesti hyvinä aikoina niissä on kuulemma tarjolla kahvia ja pullaa – Lisäksi voi mm. todeta olevansa suuriomistaja ja omistaa osan vaikkapa 30 yrityksestä. Kuulostaa hienolta, kun maustaa toteamustaan kertomalla: “Nyt ei ehdi kun on kiire yhtiökokoukseen.”

Superkauppa: Laird tai Lady arvonimi -lahjapakkaus

Laird Tai Lady Arvonimi -Lahjapakkaus
Laird Tai Lady Arvonimi -Lahjapakkaus

(Kuva: Pixabay)

Vieritä ylös