Etusivu » Blogi » Star wars päivä, eli May the 4th be with you!
Etusivu » Blogi » Star wars päivä, eli May the 4th be with you!
May the 4th be with You

Star wars päivä, eli May the 4th be with you!

Tähtien sota -elokuvasaaga on saavuttanut vuosien varrella varsin laajan suosion maailmalla. Ensimmäisen A New Hope -osan jälkeen on tuotettu runsaasti jatko-osia, sivuosia sekä tv-sarjoja.

“May the Force be with You” eli “olkoon voima kanssasi” on tunnettu fraasi elokuvasta. Tämä tarkoittaa, että positiivinen maailmankaikkeuden näkymätön voima olisi mukana kun jedit käyvät matkaan.

Storm Troopereita
Storm Troopereita

“May the 4th be with You!” ei tietenkään käänny suomeksi, mutta määrittää hauskasti toukokuun (‘May’) neljännen päivän Tähtien sodan päiväksi eli englanniksi Star Wars Day. Sanontaa on käytetty erinäisissä yhteyksissä, mm. Englannin politiikassa iskulauseena, mutta vuodesta 2011 lähtien se on ollut “virallinen” Tähtien sota -päivän slogan. Tällöin järjestettiin juhla Kanadan Torontossa. Fanit tulivat paikalla pukeutuneena elokuvan teeman mukaisiin asusteisiin. Paras asu palkittiin. Samalla järjestettiin tietovisailu sekä mm. webin parhaat Tähtien sota -teemaiset videot.

Nyt päivä on myös Lucasfilmin ja Disneyn tunnustama ja sitä juhlitaan ympäri maailmaa. Disney myös järjestää kaikenlaisia Tähtien sota -tapahtumia ja esityksiä, erityisesti teemapuistoissaan. Kuka tahansa voi juhlistaa näppärästi toukokuun neljättä Tähtien sota -teemassa pukeutumalla vaikkapa Darth Vader -asuun ja katsomalla kaikki Tähtien sota -elokuvat. Darth Vader naamiaissetti -asun saa Superkauppa.fi-verkkokaupasta 49 euron hintaan.

May the force/4th be with you
May the force/4th be with you
Darth Vader -patsas Lontoossa
Darth Vader -patsas Lontoossa

Näppärää. Katsoessaan voi hörppiä kahvia vaikkapa tyylikkäästä Boba Fett -mukista.

Boba Fett 3D muki
Boba Fett 3D muki

Mikäli elokuvamaratooni venähtää pitkäksi, sitä voi jatkaa kaksi päivää eteenpäin. Nimittäin viides päivä on “Revenge of the Fifth” ja kuudes “Revenge of the Sixth”. Nämä ovat ikäänkuin vastaisku neljännelle päivälle, joka on voiman juhla. Tänä vuonna neljäs päivän onkin maanantai, joten eiköhän sen elokuvien katsominen kestä tämän kolme päivää.

Itse tehty storm trooper asuste
Itse tehty storm trooper -asuste

Mikäli haluaa olla omassa rauhassa, voi hankkia oveensa hauskan Death Star Control Room -varoituskyltin, joka varoittaa satunnaisia vierailijoita astumasta sisään elokuva -maratooniin. Tällaisen kyltin voi hankkia Superkaupasta 8,90 eurolla.

Imperial Marchia soitettiin Ottawan Parlamenttikukkulan Peace Towerissa vuonna 2015. Myös muita skifi-aiheisia kappaleita soitettiin.

Peace Towerin konsertti:

Star Wars theme played on Parliament Hill carillon

Toukokuuksi varmaankaan ei ehdi Mandalorian-tv-sarja dvd:lle, eikä Suomesta saa Disney-kanavaakaan. Näinollen sen varmaankin joutuu jättämään vuoden 2021 toukokuun neljänteen. Lisäksi voin suositella Clone Wars -animaatiosarjaa, joka on varsin vauhdikas ja hyvin mietitty tarinallisesti.

Kurkistus Disney Landin Star Wars: Galaxy’s Edge -teemapuistoon:

First in the Galaxy | First Look Inside Star Wars: Galaxy’s Edge

Hyvää Star Wars -päivää kaikille!

May the 4th be with You
May the 4th be with You
Vieritä ylös