Etusivu » Blogi » Terminaattori, kyborgi vai robotti? Ainakin pääkallo on täyttä terästä – ja säilytysrasia
Etusivu » Blogi » Terminaattori, kyborgi vai robotti? Ainakin pääkallo on täyttä terästä – ja säilytysrasia
Terminaattori, kyborgi vai robotti? Ainakin pääkallo on täyttä terästä - ja säilytysrasia

Terminaattori, kyborgi vai robotti? Ainakin pääkallo on täyttä terästä – ja säilytysrasia

Olen usein pohtinut Terminator-elokuvan robottia. Elokuvan juonihan on, että tulevaisuudessa maailmalle karannut tekoäly on kehittänyt robotteja, jotka soluttautuvat ihmisten vastarintaliikkeeseen. Niin millä logiikalla tehokas tekoäly on valinnut robotiksi Arnold Scharzeneggerin näköisen hahmon? Tällainen “lihaskimppu” on hyvin vaikea soluttaa tavallisten ihmisten pariin. Kun vielä otetaan huomioon, että mahdollisuus olisi varmasti ollut valmistaa myös vaikkapa heikolta vaikuttava riutunut kapinallisen malli. Tällainen vaarattoman näköinen robotti olisi varmasti ollut suurempi yllätys T800-robotin voimalla.

Varmasti tämä on jossain selitetty, kun elokuvasarjasta on usea osa ja tv-sarjakin. On toki kuitenkin oleellista, että kenties hieman yllättäen T800-mallinen tuhooja on päätynyt elokuva-populaarikulttuurin yhdeksi tunnetuimmaksi hahmoksi. On jopa myynnissä Terminator T800-tuhoaja-terminaattorin metallista pääkalloa, joka toimii myös säästörasiana.

Wikipedia kertoo Terminatorista seuraavaa:

Terminator eli Cyberdyne Systems Series T-800 / T-850 Model 101, suomeksi joskus Terminaattori, on kyborgi, joka teki ensiesiintymisensä tieteis-toimintaelokuvassa Terminator – tuhoaja (1984)

Elokuvasarjan jokaisessa osassa on päivitetty Terminator-tyyppi, joka näyttää samalta kuin edeltäjänsä mutta on jollain tavalla edistyneempi. Elokuvasarjan kahdessa ensimmäisessä osassa ja uusimmissa osissa esiintyy tyyppi T-800 ja kolmososassa T-850. Varhaisin T-800 oli valmistettu titaaniseoksesta ja sitä seuranneet mallit koltaaniseoksesta, joka kestää yli 430 asteen kuumuutta paremmin kuin titaani. Rungon päällä on orgaaninen kerros ja iho, joka saa Terminatorin näyttämään ihmiseltä. Malli 101 näyttää Arnold Schwarzeneggeriltä, muilla malleilla on eri näyttelijöiden kasvot.[1]

Terminator First Arrival Scene:

Terminator First Arrival Scene

Tuossa sanottiin, että Terminator on kyborgi. Olen jotenkin aina ajatellut, että kyborgi on ihminen, jossa on teknisiä lisäosia. Kenties se voi olla sitten myös esimerkiksi terminaattori, joka on robotti, jossa on samanlaista kudosta kuin ihmisellä. Aina sitä tietää enemmän.

Superkauppa: Terminator T800 endoskeleton pääkallo säilytysrasia

Terminator T800 Endoskeleton Pääkallo Säilytysrasia
Terminator T800 Endoskeleton Pääkallo Säilytysrasia

(Kuva: Pixabay)

Vieritä ylös