Etusivu » Kauppa » Tekniikka ja gadgetit » Galilein lämpömittari -sääasema, 28 cm

Galilein lämpömittari -sääasema, 28 cm

(3 tuotearviota)

19,90 

Italialainen tähtitieteilijä, filosofi ja fyysikko Galileo Galilei oli ensimmäinen joka oivalsi, että nesteiden tiheys muuttuu lämpötilan vaihteluiden mukaan. Havaintoon perustuen Galilei kehitti vuonna 1593 Galilein lämpömittarin, jota voisi hyvin kutsua maailman ensimmäiseksi toimivaksi sääasemaksi.

Saatavuus: 3 varastossa

Galilein lämpömittari ilmaisee vallitsevan ympäristön lämpötilan nesteessä kelluvien kuulien avulla. Lämpötila luetaan tarkkailemalla nesteen pinnalle kohonneita kuulia ja lukemalla näistä korkeinta lämpötilaa ilmaisevan lämpötilalukema.

Galilein lämpömittari-sääasema ilmaisee lämpötilan kuuden eri nestettä sisältävän kuulan avulla, jotka kertovat lämpötilan 18-28 asteen välillä. Lämpömittarin tarkkuus on 2 celsiusastetta.

Käsityönä valmistetun lasisen lämpömittarin korkeus on noin 28 senttimetriä.

Paino 0,3 kg

3 arviota tuotteelle Galilein lämpömittari -sääasema, 28 cm

 1. Toni J.

  Tämä retro-henkeä esiintuova lämpömittari on monessa suhteessa kuin kaikkien koriste-esineiden jalokivi. Värit ovat kerrassaan upeat, joten se kerää katseita ja kysymyksiä kaikilta, ketkä eivät toimintaperiaatetta tiedä. Vaikka mittari näyttää kahden asteen tarkkuudella lämpötilan, antaa se yhdellä vilkaisulla osviittaa lämpötilasta. Kesällä auringossa välkehtivät värit ovat kertakaikkisen upeat. Sisätiloissa kumminkin on yleensä tasainen lämpötila, joten “jalokivien” -näköiset mitat pysyvät paikoillaan. Senpä vuoksi kaikki haluaa laittaa sen esimerkiksi jääkaappiin – mittareiden nousua varten. Sitten ihailla sen jälkeen kun upeanväriset lasimittarit laskeutuvat lämpötilaan, joka sillä paikalla on. Mutta tuotehan on ennenkaikkea koriste-esine, joten se erottuu paremmin, vaikka vieressä olisi laava-lamppuja. Ystävälläni on kuusitoista erikokoista Galilein lämpömittaria hyllyssään, eikä niistä voi irrottaa katsettaan kovin pitkäksi aikaa.

 2. Moon

  Kai tätä voi sanoa fysiikkaleluksi. Samaa sarjaa kuin vaikka Newtoninkehto, mutta hiukan monimutkaisempi selittää aihetta tuntemattomalle.

  Toisessa arvostelussa mainittiin mittarin esteettinen arvo ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt. Ei ihan nuo esittelykuvat tee oikeutta.
  Tietysti ympäristö vaikuttaa. Sinne toimistokuution pöydälle tämä ei ehkä sovi, mutta kotona istunee ympäristöön helpommin.

  Hintalaatusuhde on mielestäni hyvin kohdallaan.
  Viihdearvo on jokaisen itsearvioitavissa. Ei se kuitenkaan ajan kuluessa ole kovin ihmeellisempi kuin kaunis kukka ikkunalaudalla.
  Laatu on hintaisekseen hyvä. Jos jotain hienompaa ja parempaa hakee, niin joillakin kultasepillä on näitä myös valikoimissa, mutta hinnatkin sitten hiukan korkeammat.

 3. E

  Hyvä ja kaunis tuote, joka sopii kaikille perinteisiin lämpömittareihin kyllästyneille!

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Vieritä ylös