Etusivu » Blogi » Valmistetaanko sähköisiä kaivinkoneita?
Etusivu » Blogi » Valmistetaanko sähköisiä kaivinkoneita?

Valmistetaanko sähköisiä kaivinkoneita?

Kaikenlaisia sähköhärpäkkeitä rakennellaan tänä päivänä. Myös kauhakuormaajaa on toteutettu sähköversiona. USAssa on varsin pätevä sovellutus mallinimeltään CASE 580 EV, tunnettu myös nimellä Project Zeus.

Tuollaisessa on oheisen videon mukaan etuina verrattuna diesel-kaivinkoneeseen mm. hiljaisuus sekä paikallinen päästöttömyys. Vaikka tuollainen on kovin paljon kalliimpi kuin diesel-kone, niin prototyypin hyvät ominaisuudet maksavat hintaerotuksen n. 5 vuodessa takaisin.

Oheisella videolla esitellään sähkökauhakuormaaja – North America: CASE Introduces the Industry’s First Fully Electric Backhoe Loader:

North America: CASE Introduces the Industry's First Fully Electric Backhoe Loader

Myös ainakin Volvo on tehnyt kokeiluja sähkötyökoneilla. Jää nähtäväksi tuleeko näistä joku päivä kuluttajalle ns. oikea vaihtoehto. Voisi myös kuvitella, että sähkö on ongelma, koska missä tuollaisella sitten työskenteleekin, niin onko aina sähköpistoke saatavilla?

Pienissä radio-ohjattavissa laitteissa ei kannata tehdä polttomoottoreita, vaan kuten mm. HUINA 1550 -kauko-ohjattavassa kaivinkoneessa kaikki tomiii sähköllä. Näppärä systeemi tuossa koossa :D.

Superkauppa: Kauko-ohjattava RC-kaivinkone HUINA 1350 1:14, 15 Ch

Kauko-Ohjattava RC-Kaivinkone HUINA 1550 1-14, 15 Ch
Kauko-Ohjattava RC-Kaivinkone HUINA 1550 1-14, 15 Ch

(Kuva: Pixabay)

Vieritä ylös