Etusivu » Blogi » Vapunjälkeinen masennus voi olla yleinen oire keväässä, siksi on tärkeää viettää vappua vain sopivan pitkään
Etusivu » Blogi » Vapunjälkeinen masennus voi olla yleinen oire keväässä, siksi on tärkeää viettää vappua vain sopivan pitkään
Vapun jälkeen

Vapunjälkeinen masennus voi olla yleinen oire keväässä, siksi on tärkeää viettää vappua vain sopivan pitkään

Vappu on monelle tuttu päivä, usein myös monesta eri asiayhteydestä: On työläisten vappu, opiskelijoiden vappu, perheiden vappu, piknikvappu, naamiaispukuvappu, yksi ylimääräinen päivä juhlia tarpeettomasti -vappu, ym.

Jokaisella on oma päämotiivi viettää kevään tulemista toukokuun ensimmäisenä päivänä – Monelle kuitenkin päivään liittyy kokonaisuus, johon liittyy useita em. asiayhteyksiä. Pääasia on tietenkin, että saa hieman irrottautua arjesta.

Voiko kuitenkin syntyä sellainen ongelma, että vappu loppuu liian nopeasti? Kenties voisi ajatella, että joskus näin on käynyt. Paluu arkeen ilman asianmukaista “pehmeää laskua” voi aiheuttaa jonkinasteista masennusta. Tähän voi liittyä myös muutos sosiaalisista tilanteista taas vähemmän sosiaalisiin tilanteisiin, etenkin näin etätyö- ja opiskeluaikana.

Vappu loppui, mitä nyt?
Vappu loppui, mitä nyt?

Miten sitten selvitä masennuksen riskistä? Itse luottaisin tarkkaan suunnitteluun. Kun etukäteen päättää tarkalleen sen hetken, jolloin vappu loppuu omalta osalta, oma piilotajunta osaa ennakoida tämän ja palauttaa mielentilan, joka sopii tavalliseen elämään. Näin vappu piristää ja rentouttaa. Sensijaan, että kestäisi monta päivää päästä eroon juhlien hiipumisesta ja vielä viimeisillä voimilla yrittäisi saada aikaan kepeän ilmapiirin – siinä kuitenkin onnistumatta.

Ei kannata pilata hyvää juhlintaputkea jatkamalla sitä liian kauan!

SIZE MATTERS! Jättimuki on lähes litran vetoinen muki. Siihen kahvia, niin lämmittää kylmässä kevään päivässä ja saa mielen kirkkaaksi!

SIZE MATTERS! Jättimuki
SIZE MATTERS! Jättimuki

Kaikenlainen mindfulnes ja japanilainen hieronta on myös nykyään muodissa. Tämän hoitaa näppärästi Shiatsu-Niskahierontalaite. Pidemmän päälle säästää rahaa verrattuna siihen, että kävisi usean kerran hierojalla. Tuollainen hierontalaite on hyvä myös siksi, että voi käyttää yksin kotonaan, eikä tarvitse yrittää käydä smalltalkkia hierojan kanssa.

Shiatsu-Niskahierontalaite – MM Shiatsu Massager
Shiatsu-Niskahierontalaite – MM Shiatsu Massager

Kun on aika nähdä taas kavereita, voisi olla hyvä idea samalla treenata mielen kirkkautta vaikkapa pelaamalla pelikorteilla. Suosittelemme esimerkiksi paskahousua (paskahousu ohjeet) tai ristiseiska -peliä (Ristiseiska ohjeet). Kortit sekoittaa näppärästi ja nopeasti automaattinen pelikorttien sekoittaja — Säästää sormilihaksia. Rahapelejä emme suosittele, sillä ne on todettu kansanterveydelle haitallisiksi.

Automaattinen pelikorttien sekoittaja

Artikkelissa mainitut tuotteet:

(kuvat: pixabay)

Vieritä ylös