Etusivu » Blogi » Venetsian karnevaalit ovat vuosisatoja vanha juhla, jossa rikkaat ja rahvas saivat aikoinaan juhlia tasavertaisesti
Etusivu » Blogi » Venetsian karnevaalit ovat vuosisatoja vanha juhla, jossa rikkaat ja rahvas saivat aikoinaan juhlia tasavertaisesti

Venetsian karnevaalit ovat vuosisatoja vanha juhla, jossa rikkaat ja rahvas saivat aikoinaan juhlia tasavertaisesti

Naamioitunut juhlija

Venetsian karnevaalit ovat italialaisen kaupungin perinne keskiajalta. Silloin kaikki kansa oli yhdessä naamioituneena ja yhteiskuntaluokista luovuttiin karnevaalien ajaksi. Pääjuhla sijoittui pääsiäisen tienoille, mutta naamioita käytettiin myös ympäri vuoden.

Vuonna 1797 naamioituminen kiellettiin Napoleonin toimesta ja naamiokarnevaalit jäivät hiljalleen unohduksiin. Karnevaalit palasivat uudelleen muotiin 1900-luvlla ja vuodesta 1979 alkaen juhlia on vietetty virallisesti kansan ja turistien iloksi.

Venetsia on juhlan ajan täynnä tapahtumia ja juhlivaa kansaa. Tänä vuonna karnevaalit osuvat 8. – 25. helmikuuta ajankohtaan. Support-juhlia pidetään kaveriporukoissa ympäri maailmaa ja tässä onkin tilaisuus muistella Italiaa.

Miksipä ei järjestäisi vaikka itsekin venetsian karnevaali -juhlia. Tähän tietenkin tarvitaan naamiot, jotka löytyy hyvin superkauppa.fi -kaupan naamio-osastolta!

Juhlijoita karnevaaleilla

Juhlien teemaksi voi lainata Italian karnevaaleista vaikka katusoiton ja musiikin, teatterin tai sirkustaiteilun. Onpa Venetsiassa tänä vuonna mm. karnevaaliluisteluakin jääradalla.

Klassisen venetsialaisen komedianaamarin löytää Superkaupan sivuilta 7,90 euron hintaan.

Klassinen komedianaamari
Klassinen komedianaamari

Hieman nykyaikaisemman ja pelottavamman version saa kun valitsee Supekaupan Pennywise -klovni lateksinaamarin, tämä on hinnaltaan 49 euroa. Naamari lienee kaikille tuttu, sen verran tuota kauhuelokuvaa on markkinoitu 2017 alkaen.

Pennywise klovni lateksinaamari, deluxe

Karnevaali on perinteisesti päättynyt Mardi Gras -juhlaan, joka on alku paaston ajalle.

Eli juhlat pystyyn nyt vielä kun ehtii!

Karnevaaleista voi lukea lisää Wikipediasta tai suomeksi vaikkapa tästä linkistä.

Naamioita
Venetsian naamari

Venetsian karnevaalien viralliset kotisivut.

Vieritä ylös