Etusivu » Blogi » Verkkokaupan maksutavat
Etusivu » Blogi » Verkkokaupan maksutavat

Verkkokaupan maksutavat

rahat-korissa

Yhdistetyt verkkomaksut

Verkkokaupan maksutapojen valinta on helpottunut siitä kun ensimmäisen kerran pystytin omaa kauppaa. Silloin jokaisessa pankissa piti käydä erikseen neuvottelemassa maksunappulan saamisesta. Pankit olivat myös todella epäileväisiä sen suhteen, mihin käyttöön heidän logonsa oikein tulee.

Onneksi muutama yrittäjä on huomannut tarpeen helpommille maksutavoille ja päätynyt luomaan yhdistetyn verkkomaksupalvelun. Pankkien verkkomaksujen lisäksi palveluista löytyy myös luottokorttimaksut sekä mahdollisuus laskulla tai osamaksulla maksamiseen.

Suomalaisien pankkien palvelut yhdeksi palikaksi ovat yhdistäneet Suomen Verkkomaksut sekä Checkout.fi.

Checkoutin kaiken kattava paketti maksaa 45 euroa kuukaudessa + 35 senttiä/maksutapahtuma (luottokorttimaksuihin lisätään 2% lisämaksu).

Checkoutin palvelu sisältää seuraavat pankit:

Sampopankki, Osuuspankki, Paikallisosuuspankit, Aktia, Säästöpankki, Ålandsbanken, Tapiola, S-Pankki, Nooa Säästöpankki ja Handelsbanken

Sekä luottokortit:

Visa, Visa Electron, Business Eurocard, Mastercard, Neo-card

Checkoutin kilpailija Suomen Verkkomaksut tarjoaa palveluaan 59 euron kuukausihintaan samalla 35 sentin tapahtumamaksulla. Heidän pakettiinsa kuuluvat kaikki suomalaiset pankit Nordeaa lukuunottamatta, Luottokunnan luottokortit, Collectorin lasku- ja osamaksupalvelu, sekä amerikkalainen PayPal-maksujärjestelmä.

Sekä Checkout että Suomen Verkkomaksut tarjoavat myös Kreditorin “Osamaksulla” ja “Laskulla”-palveluita erillisen sopimuksen kautta.

Suomalaisista pankeistä ainoastaan Nordea ei ole lähtenyt mukaan kauppiaan kannalta erinomaiseen konseptiin, jossa kaikki maksupalvelut saadaan verkkokauppaan  yhdellä sopimuksella.  Nordean kanssa asioidessa kävikin selväksi että pankissa luotetaan ennemmin hallitseva markkina-aseman voimaan, joka pakottaa verkkokauppiaan pankkiin anelemaan verkkomaksusopimusta.  Nordean verkkomaksun käyttöön saaminen vaatikin kaksi erillistä käyntiä pankissa, ylläpitotunnukset verkkokaupan tarkastamiseen, yrityksen tilinpäätöstiedot, sekä 200 euron liittymismaksun.  Pankissa muistettiin myös useaan otteeseen painottaa, että Nordean verkkkomaksua ei myönnetä kaikille ja että kyseessä on tarkka valintaprosessi.

Me päädyimme valitsemaan Superkaupan maksujärjestelmäksi Suomen Verkkomaksut, koska he tarjoavat hieman suuremman valikoiman erilaisia maksutapoja. Tämän lisäksi hankitaan vaikutti mysö sellainen seikka, että Checkoutin sivut vaikuttavat vähän keskeneräiseltä.

PayPal

PayPal on amerikkalainen Ebayn omistama maksutapajärjestelmä, jonka tarkoitus on helpotta verkko-ostosten tekemistä ja tehdä siitä turvallisempaa. PayPalin avulla asiakas voi maksaa luottokortilla myyjälle, ilman että myyjä saa tietoonsa asiakkaan luottokortin tietoja. PayPalissa on myös tili-toiminto, jonne voidaan siirtää rahaa esimerkiksi pankkitililtä. PayPal veloittaa myyjältä 3,4% tilauksen kokonaissummasta + 0,35 euroa.

Otimme käyttöön Paypal-maksumahdollisuuden, koska molemmilla blogin kirjoittajilla oli joskus jäänyt rahaa PayPal-tilille lojumaan. Toivomme että asiakkaillemme olisi käynyt samalla tavalla ja impulssiostojen määrä lisääntyisi PayPal-maksutavan myötä.

Moneybookers

Moneybookers on Lontoossa vuonna 2001 perustettu internet-lompakko. Se on pokerinpelaajien ja muiden uhkapelurien suosiossa. Lisäsimme maksutavan Superkauppaan, koska toivomme näin saavamme pokerimiljonäärit kauppamme asiakkaiksi. Moneybookersin käyttö maksaa myyjälle 1,9% kokonaissummasta sekä 0,29 euroa per transaktio.

3 ajatusta aiheesta “Verkkokaupan maksutavat”

  1. Hmph. Ei vielä viime viikolla ollut tuolla Checkout.fi:llä lainkaan kuukausimaksua, ainoastaan tuo 0,35€ / tapahtuma. Nyt näyttäis olevan 25 € tai 45€ riippuen laajuudesta.

    Lieneekö kyseessä jonkinlainen markkinoinnin valtaus low-entry hinnalla ja nyt hinnoittelu laitettu liiketoiminnallisesti järkevälle tasolle.

    Tällä hetkellä suosittelen itse myös ehdottomasti Suomen verkkomaksuja HUOMATTAVASTI paremman asiakaspalvelun ja toimitusnopeuden vuoksi.

  2. Jokin aika sitten joutui pallottelemaan eri maksuvälittäjiä ja täytyy sanoa, että Suomen Verkkomaksut oli asiakaspalvelun tasolla niin paljon parempi JA odotettavissa oli, että Checkout ei pysty ikuisuutta sillä tulorakenteella hommaa pyörittämään.. täytyy sanoa, että SV oli täysin onnistunut valinta.

    Checkoutin nykyiset sivutkin ovat onnettoman keskeneräisen oloiset. Kirjotusvirheitä todella paljon mm. ohjelmistojen nimissä niin ei kovin hirveästi vakuuta..

    Kreditorin / Klarnan Osamaksulla ja Laskulla -palvelut ovat muuten helpompia kauppiaan kannalta kuin Collector. Collectorissa joutuu laittamaan osamaksusopimukset, odottamaan ne takaisin jne…

Kommentointi on suljettu.

Vieritä ylös