Etusivu » Blogi » Voiko taikuri oikeasti pyydystää luodin suuhunsa? Entä kestääkö erikoisvalmisteinen lasi luodin?
Etusivu » Blogi » Voiko taikuri oikeasti pyydystää luodin suuhunsa? Entä kestääkö erikoisvalmisteinen lasi luodin?

Voiko taikuri oikeasti pyydystää luodin suuhunsa? Entä kestääkö erikoisvalmisteinen lasi luodin?

Taikuruus on taitolaji, joka perustuu enimmäkseen johonkin taidokkaaseen harkintaan toteuttaa huijaus. Yksi olennainen osa on pohjustaa taikatemppu hyvin.

Eräs tunnettu taikuri on David Blaine. Hänen kenties tunnetuin temppu on napata aseesta ammuttu luoti hampaittensa väliin. Pohditaanpa hetki… Luoti kulkee vaikkapa n. 1000km/h eli n. hieman alle 300m/s. Onko mahdollista ihmisen napata luoti hampaiden väliin? No, ei se ole. Eli joko kyseessä on huijaus tai sitten kyseessä on tapahtuma, jonka toteuttaja on monella tapaa erilainen kuin muut ihmiset. Tästä voimme päätellä, että kyseessä on huijaus.

Taikatempuissa tietenkin se on hauskaa hetken uskoa ihmeisiin, että taikuri kykenee yliluonnollisiin asioihin. Eihän sitä koskaan tiedä… Kenties se on mahdollista… Yleinen tekniikka toteuttaa luodin nappaaminen suuhun -temppu on tietenkin esimerkiksi magneetilla ottaa luoti heti lataamisen jälkeen aseesta tai laittaa aseeseen vahaluoti. Oikea luoti vaihtaa kädestä käteen tai muulla tavoin omistajaa. (Lisää toteutusmetodeista: Wikipedia: Bullet Catch # Method)

Tämä, englanniksi Bullet catch -temppu, on suoritettu ensimmäinen dokumentoidun kerran jo 1500-luvulla. Asiasta kertoo Jean Chassanion kirjassaan “Histoires mémorables des grans & merveilleux iugements et punitions de Dieu” vuonna 1586. Kuulemma Lorrainessa oli mies nimeltä Coulen, joka kykeni nappaamaan luodin käteensä.

Palatakseni David Baineen, oheisella videolla hän suorittaa temppunsa, kohta 6:50 – David Blaine catches a bullet in his mouth:

David Blaine catches a bullet in his mouth | David Blaine

Tuostakin videosta voi havaita, että enimmäkseen siinä käytetään aikaa tempun selittelyyn ja valmisteluun – Luodaan illuusiota. Hidastetulla kameralla näkyy kuinka luoti lentää suuhun. Mutta lyödäänpä vetoa, että jos joku menisi oman aseensa kanssa pyytämään saako ampua, niin ei käy.

Myös yksittäisiä illuusioesineitä on saatavilla. Esimerkiksi on snapsilaseja, jotka näyttävät siltä kuin luoti olisi osunut niihin ja pysähtynyt. Taikuri on varmasti käyttänyt tällaisia laseja joskus esittääkseen että on lasilla pysäyttänyt luodin. Varmastikin lasi on täytynyt vaihtaa normaalista tuollaiseen tempun huijausvaiheessa.

Superkauppa: Luodinkestävä Shottilasi, 2 Kpl

Luodinkestävä Shottilasi, 2 Kpl
Luodinkestävä Shottilasi, 2 Kpl
Luodinkestävä Shottilasi, 2 Kpl
Luodinkestävä Shottilasi, 2 Kpl

(Kuva: Pixabay)

Vieritä ylös