Etusivu » Blogi » Vuosittain 8.3. vietettävä naistenpäivä on hyvä aika muistaa sinulle tärkeää naishenkilöä
Etusivu » Blogi » Vuosittain 8.3. vietettävä naistenpäivä on hyvä aika muistaa sinulle tärkeää naishenkilöä

Vuosittain 8.3. vietettävä naistenpäivä on hyvä aika muistaa sinulle tärkeää naishenkilöä

Vaikkakin kansainvälisellä naistenpäivällä on sosialistinen syntyhistoria yli sadan vuoden takaa, se on vakiinnuttanut paikkansa maailmanlaajuisesti kaikkien parissa. Kehityksessä on ollut mukana mm. YK, joka on halunnut tuoda esille naisten oikeuksia ja sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Itävaltalaisnaisia vuodelta 1946

Vuosi 1975 julistettiin kansainväliseksi naistenvuodeksi. Naistenvuoden maailmankonferenssissa hyväksyttiin suunnitelma naisten aseman edistämiseksi, ja YK:n yleiskokous julisti sen toteuttamiseksi naisten vuosikymmenen (1976–1985).

Suomi on nykyään kansainvälisesti tunnettu varsin tasa-arvoisena maana. On kuitenkin hyvä muistaa, että olemme tehneet runsaasti työtä saavuttaaksemme näin hienon yhteiskunnan.

Naistenpäivää vietetään vuosittain 8.3. Tänä vuonna tuo päivä osuu tämän viikon sunnuntaille.

Päivää voi juhlistaa vaikkapa antamalla lahjan naiselle, kukkia, tai esimerkiksi SHE-RA: Princess of Power – Masters of The Universe -mukin. Mukia saa superkaupasta hintaan 9,90€. She-Ra-hahmoon liittyviä asioita voi tutkia wikipediasta.

SHE-RA: Princess of Power – Masters of The Universe muki 9,90€
Naistenpäivänä vaikkapa seikkailemaan

Vahvoja naisia löytyy myös historiasta tai mytologiasta. Heistä mainittakoon GAIA, joka on kreikkalaisessa mytologiassa alkujumala, maaemo, joka on useiden jumalten ja titaanien äiti. Äitimää – Gaia -rintakuvan voi hankkia lahjaksi superkaupasta 69€ hintaan.

Gaia rintakuva, Kreikkalaisen mytologian jumalten äiti, alkujumala ja äiti-maa; Gaia tyylikkäänä pronssisena koristepatsaana, 69€

Superkauppa on koonnut myös muita lahjaideoita, jotka sopivat naistenpäivään. Nämä löytyvät Lahjat naiselle -sivulta!

Suosituimpia tuotteita lahjat naisille -kategoriasta

Hyvää naistenpäivää etukäteen kaikille!

Tai oluelle…
Vieritä ylös